Bašť

Oficiální
web obce
Obec: Bašť
Kraj: Středočeský
Okres: Praha-východ
Telefon : +420 722 907 834
+ 420 283 981 065

Sdělení občanům od starostky obce

Vážení spoluobčané,

jak jste se jistě již dozvěděli, od září letošního roku, budeme muset zřídit dvě třídy pro prvňáčky v našem komunitním centru. Základní škola Líbeznice, pod kterou budou obě třídy spadat, již nemá dostatečnou kapacitu tříd. Udržitelnost projektu nám nedovolí přestavbu velkého sálu na dvě třídy, ale budeme využívat malý sál a polovinu velkého. V odpoledních hodinách bude centrum zpřístupněno pro veřejnost. Vybavení obou tříd bude z velké části záležet na požadavcích ředitele školy a paní učitelek. I tak to bude znamenat nemalé finanční výdaje z rozpočtu obce.

 

V týdnu jsme měli jednání s projektanty vysokorychlostní tratě (VRT), která bude protínat katastr obce Bašť, a to mezi naší obcí a Předboji. Předpokládaný termín dokončení dráhy má být rok 2030-2031. Veškeré materiály máme přislíbené v elektronické podobě tak, aby mohly být stále přístupné na stránkách obce.

 

8.3. proběhl soud v kauze Dimri. Nejvyšší soud jednu část celé kauzy vrátil zpět k projednání k okresnímu soudu pro Prahu východ. Tato část se týká výše náhrady škody za ušlý zisk, který měl údajně vzniknout tím, že obec dala pozemky Na Dlouhých do územní rezervy. Došlo k předčítání spisu a prvních výsleších obhajob. Další jednání bylo odročeno na květen.

 

V průběhu února došlo k doplnění hracích prvků na dětském hřišti v Nové Bašti a k opravě kolotoče v parku. Ten po silvestrovské noci přišel o madla, která musela být z bezpečnostních důvodů doplněna.

 

Pevně doufám, že vás netrápí stejné zdravotní problémy jako zaměstnance úřadu a jejich rodinné příslušníky. Nicméně od příštího týdne budou změněny úřední hodiny. A to následovně:

PO  8-12     13- 16 hod

Út 8-12        13-18

Str 8-12       13-18

Čt   8-12

Pa   zavřeno

 

Pokud budete potřebovat schůzku se mnou a cokoli probrat, můžete mi zavolat nebo napsat mail a domluvíme si konkrétní termín. Děkuji

774 994 500

novakova@obecbast.cz

 

Na závěr si vás dovoluji pozvat na první ples v komunitním centru, který připravili místní zahrádkáři. Všichni jste srdečně zváni. (Vstupenky budete moci zakoupit na místě).

A ještě jedno poděkování všem, kteří nabízí obci pomoc v různých oblastech. V dnešní době to není samozřejmostí a o to víc si toho vážím.

 

Krásné dny Kateřina Nováková

© 2022 Bašť - všechna práva vyhrazena | Webdesign: wp4you.cz |