Bašť

Oficiální
web obce
Obec: Bašť
Kraj: Středočeský
Okres: Praha-východ
Telefon : +420 722 907 834
+ 420 283 981 065

Komunikujte se svou obcí moderně!

Na počátku února 2023 udělala naše obec další krok ke zlepšení komunikace mezi obecním úřadem a občany zavedením nového informačního systému MOBISYS. Služba je pro občany zcela zdarma!

Pokud nechcete nebo nemáte možnost používat aplikaci stačí se registrovat zde https://bast.mobisys.cz/ pomocí emailové adresy.

Platforma MOBISYS byla speciálně vyvinutá pro obce s cílem umožnit jim provozovat obecní informační servis, který bude doručovaný formou zpráv na mobilní telefony občanů obce. Modernost této služby spočívá především v mobilní aplikaci MojeObec, která je občanům k dispozici zcela zdarma v obchodu Google Play a App Store. Skrze tuto aplikaci mají občané možnost přijímat  informační servis nejen ze své vlastní obce, ale případně také z dalších obcí dle zájmu.

Aplikace ovšem umožňuje oboustrannou komunikaci a občané tak nově získávají možnost se zapojit do dění své obce pomocí takzvaných hlášení, skrze která mohou radnici informovat o obecních problémech. Balíček služeb aplikace doplňuje přehled nejdůležitějších kontaktů spojených s obcí, například na obecní a stavební úřad, popřípadě tísňové a poruchové linky. Aplikace MojeObec je v současnosti k dispozici pro všechny chytré mobilní telefony (smartphony) s operačním systémem Android a iOS (iPhone).

Jak tedy službu začít využívat?

Stáhněte si aplikaci MojeObec. V případě telefonu iPhone z internetového obchodu App Store, a pokud vlastníte telefon s operačním systémem Android, tak z internetového obchodu Google Play. Při prvním spuštění aplikace vám bude nabídnutá registrace k takzvané domovské obci a jejím informačním kanálům. Volba domovské obce je velmi důležitá, neboť občané mají možnost podávat  hlášení pouze ve své domovské obci. Dále registrace  nabízí možnost připojit se k informačním kanálům ostatních obcí. Jakmile občan potvrdí svůj výběr kliknutím na tlačítko „registrace služby“, je služba plně aktivní. Po dokončení registrace je uživatel přesměrován na úvodní stránku své obce – stránku Home, a dále jsou mu k dispozici stránky Zprávy, Hlášení a Nastavení. Uživatelské rozhraní aplikace je dostatečně přehledné a intuitivní, ale pokud by snad uživatel přece jenom potřeboval pomoci, je mu na každé jednotlivé stránce k dispozici nápověda.

© 2022 Bašť - všechna práva vyhrazena | Webdesign: wp4you.cz |