Bašť

Oficiální
web obce
Obec: Bašť
Kraj: Středočeský
Okres: Praha-východ
Telefon : +420 722 907 834
+ 420 283 981 065

Aktuality

Dopis od starostky …

Vážení spoluobčané,

v květnu proběhlo výběrové řízení na novou ředitelku MŠ Bašť. Konkursní komise vybírala ze dvou uchazeček. Výsledek komise má pro zřizovatele doporučující charakter, nicméně rada obce se k jejímu výsledku přiklonila. Novou paní ředitelkou bude současná učitelka naší mateřské školky, paní Monika Strouhalová.  Věřím, že se naše školka bude i nadále rozvíjet, stejně jako tomu bylo v minulých letech pod vedením paní Zuzany Černé.

V loňském školním roce odcházelo do ZŠ více jak 50 dětí. Tím se uvolnilo místo i pro mladší děti, ale ty v letošním roce ještě školku neopouští. Z celkové kapacity 100 míst, se jich pro letošní zápis uvolnilo pouze 27.  Přihlášku podalo i více rodičů z jiných obcí než v minulém roce, což jen dokresluje situaci v mateřských školkách v okolí. (tyto děti přijaté nebyly).

Oslovili jsme i soukromé školky v okolí, zda by nám byly schopné nabídnout více míst. Nicméně i ty se potýkají s velkým zájmem. Stejně jako v loňském roce jsme uspěli jen u Mama školky, která nám pro letošek nabídla 18 míst. Tato místa byla nabídnuta podle stejného kritéria, tedy tak jak byly děti seřazené při výsledku zápisu do obecní školky. (Podle věku a s trvalým bydlištěm v Bašti.) Přesto máme 20 dětí, které se neumístily ani tam. Písemná rozhodnutí a informace po vyhlášení výsledku zápisu rozesílá MŠ Bašť.

Již před nějakou dobou jsme oslovili okolní školky a školky v Praze. Tak jak nám budou nabízena případná volná místa, budou oslovováni rodiče podle stejného klíče. Tedy podle věku jejich dětí.

Na závěr několik informací ke svazkové škole. Ani archeologické nálezy výstavbu nezastavily a zatím postupuje stavba dle plánu. O vypsaném výběrovém řízení na nového ředitele této školy jsme informovali ve zpravodaji. Dne 13.6. bude 10členná komise otevírat obálky uchazečů a ti co splní požadavky výběrového řízení, budou pozváni k pohovorům (27.6.).

Přeji hezké jarní dny.

 

Kateřina Nováková

Starostka obce

19.6. od 18 hodin – Včelí podvečer – Domeček KC

Přijďte ve středu 19.6. od 18 hodin do Domečku Komunitního centra ochutnat různé druhy medů.

Lektorka Mgr. Kamila Rubešová vám představí včelí produkty a poví vám o životě včel.

Seznámí vás s včelím voskem a jak ho využít pro své zdraví.

Společně si zamotáme svíčky a vykrojíme ozdoby z mezistěn, aby se vaším domovem mohla linout vůně včelího vosku.

Minimální počet lidí je 6.

Cena včetně tvoření 120 Kč, splatné v hotovosti.

Registrace na megerova@obecbast.cz do 18.6.

!!! POZOR !!! 1.6.2024 – Den dětí – AKCE PŘESUNUTA NA 8.6.2024 !!!

Vážení občané,

z důvodu nepříznivé předpovědi počasí se akce DEN DĚTÍ PŘESOUVÁ na 8.6.2024 !!!

Sejdeme se opět na fotbalovém hřišti v Bašti od 14 hodin.

Přijďte oslavit svátek našich nejmenších.

Sport, zábava pro děti a na závěr hasiči z Líbeznic.

O občerstvení se postará tým z SK Bašť.

Akci pořádá Obec Bašť.

15.6.2024 kulturně-hudební food festival ZAŽÍT BAŠŤ JINAK

Představte si událost, kde se setkává kultura, hudba a vůně různých kuchyní. Takový pocit můžete zažít v Bašti 15. června 2024, na psí louce, během prvního ročníku kulturně-hudebního food festivalu ZAŽÍT BAŠŤ JINAK.
Tento festival není pouze o jídle a hudbě. Je to o spojení s vašimi sousedy a obyvateli okolních vesnic, o vytvoření prostředí plného rodinného pohodlí a přátelské atmosféry. Od procházky po zajímavém trhu až po večerní hudební show, festival nabídne nezapomenutelné zážitky pro všechny. Koncerty a vystoupení budou probíhat během celého dne.
Milovníci dobrodružství se mohou těšit na mezinárodní stánky s exotickými pokrmy a tradičními specialitami, které jim umožní objevovat nové chutě a vůně.
Umělecké duše budou nadšené z videomappingových projekcí a světelných instalací, které promění každý roh festivalu v živou paletu barev a magie.
A pro naše nejmenší návštěvníky máme připraven speciální dětský program plný her, workshopů a zábavy, který je udrží vzrušené a zabavené po celý den.
Takže ať už jste milovníkem jídla, umění nebo hledáte zábavu pro celou rodinu, ZAŽÍT BAŠŤ JINAK má pro vás něco zcela speciálního. Přijďte a zažijte s námi nezapomenutelný festival plný dobrodružství, umění a radosti!
Hedonix, kulturní agentura zastoupená Michalem Mirgosem, spolu s obcí Bašť pod záštitou první místostarostky Mgr. Lucie Caltové, vám připravují místo, kde se můžete ponořit do radosti a zábavy.
Přidejte se k nám a uvidíte, jak se Bašť stává centrem kulturního dění a gastronomických pochoutek!

28.5.2024 – Kontrolní den na stavbě školy

Na stavbě školy proběhl pravidelný kontrolní den. Dnes se přišli podívat i zástupci obce Měšice.
Na budově jídelny už jsou vidět okna a postaveny pilíře stropu. Na objektu školy se pracuje na budovani spletite kanalizace a nejrůznějších jímek.

© 2022 Bašť - všechna práva vyhrazena | Webdesign: wp4you.cz |